Preparat mikrobiologiczny do sporządzania kiszonek z traw, lucerny, kukurydzy i wysłodków buraczanych.
Poprawia jakość, smak i wartości odżywcze kiszonki, przez co zwiększa wydajność mleczną i mięsną bydła oraz korzystnie wpływa na dobrostan i zdrowie karmionych zwierząt. Dzięki dużej koncentracji bakterii szybko obniża pH zakiszanego surowca,
hamuje rozwój niepożądanych bakterii kwasu masłowego, pleśni i drożdży, zwiększa stabilność tlenową kiszonki, poprawia jej jakość i wartość odżywczą i ogranicza straty.
Instrukcja prawidłowego stosowania:
- 0,3-0,5 L/t zielonki kukurydzy,
- 0,5-1 L/t sianokiszonki,
- 1-1,5 L/t lucerny,
- 2 L/t ziaren kukurydzy,
- 1,5 L/t wysłodków buraczanych.
SKŁAD:
Materiały paszowe: rewitalizowana, niechlorowana woda, fermentowana melasa z trzciny cukrowej (cukier całkowity < 1,92 g/100 g, Sacharoza < 1,32 g/100 g), chlorek sodu (sód < 0,12 g/100 g).
Dodatki zootechniczne: Lactobacillus plantarum ATCC 8014, Lactobacillus buchneri DSM 13573 w ilości: 6,0 x 109jtk/g
Informacje dodatkowe:
-
Dostępne w pojemnościach: 5 litrów, 10 litrów, 20 litrów
Ostatnie wydarzenia
- Informacja o śmierci Stanisława Kolbusza
- NOWOŚĆ w ofercie - AQUABIOTYK - do stawów i oczek wodnych
- Centrum Mikroorganizmów "MIKROBIOTYK" (Elizówka-Lublin) OTWARTE!
- Centrum Mikroorganizmów "PO-PLON" w Koźmińcu OTWARTE!
- Resztki pożniwne z EmFarmą Plus
- Wpływ probiotyków na infekcje wirusowe - artykuł przeglądowy