Bokashi ProBiotics™
Atest PZH PZH/HT-3378/2017
Przefermentowana materia organiczna z udziałem tlenowych i beztlenowych.
BOKASHI ProBiotics™ stanowi:
- zaczyn do kompostowania odpadów kuchennych, resztek roślinnych z ogrodu (trawa, chwasty) i innych bioodpadów z gospodarstwa domowego,
- aktywator procesów fermentacji, regeneracji i rewitalizacji środowiska.
Korzyści ze stosowania Bokashi ProBiotics™:
- poprawa warunków biofizykochemicznych w glebie i eliminacja patogenów glebowych,
- poprawa krzewienia i siły wzrostu roślin,
- eliminacja gnicia na rzecz fermentacji,
- eliminacja uciążliwych zapachów w kompostownikach, toaletach zewnętrznych, fermentowanych gnojówkach, legowiskach zwierząt domowych.
SKŁADNIKI:
Otręby pszenne, otręby ryżowe, rewitalizowana, niechlorowana woda, ekologiczna melasa z trzciny cukrowej, sól kamienna, probiotyczne kultury mikrobiologiczne SCD.
Informacje dodatkowe:
-
Dostępne w pojemnościach: 2kg, 4kg (worki)
Więcej informacji mogą Państwo uzyskać kontaktując się z nami, lub najbliższym Państwa Centrum Mikroorganizmów lub Licencjonowanym Doradcą ProBiotechnologii!
Ostatnie wydarzenia
- Informacja o śmierci Stanisława Kolbusza
- NOWOŚĆ w ofercie - AQUABIOTYK - do stawów i oczek wodnych
- Centrum Mikroorganizmów "MIKROBIOTYK" (Elizówka-Lublin) OTWARTE!
- Centrum Mikroorganizmów "PO-PLON" w Koźmińcu OTWARTE!
- Resztki pożniwne z EmFarmą Plus
- Wpływ probiotyków na infekcje wirusowe - artykuł przeglądowy