BOKASHI ProBiotics™

BOKASHI ProBiotics™

Bokashi ProBiotics™
Atest PZH PZH/HT-3378/2017
Przefermentowana materia organiczna z udziałem tlenowych i beztlenowych.

BOKASHI ProBiotics™ stanowi:

  • zaczyn do kompostowania odpadów kuchennych, resztek roślinnych z ogrodu (trawa, chwasty) i innych bioodpadów z gospodarstwa domowego,
  • aktywator procesów fermentacji, regeneracji i rewitalizacji środowiska.

Korzyści ze stosowania Bokashi ProBiotics™:

  • poprawa warunków biofizykochemicznych w glebie i eliminacja patogenów glebowych,
  • poprawa krzewienia i siły wzrostu roślin,
  • eliminacja gnicia na rzecz fermentacji,
  • eliminacja uciążliwych zapachów w kompostownikach, toaletach zewnętrznych, fermentowanych gnojówkach, legowiskach zwierząt domowych.

SKŁADNIKI:
Otręby pszenne, otręby ryżowe, rewitalizowana, niechlorowana woda, ekologiczna melasa z trzciny cukrowej, sól kamienna, probiotyczne kultury mikrobiologiczne SCD.

Informacje dodatkowe:

Więcej informacji mogą Państwo uzyskać kontaktując się z nami, lub najbliższym Państwa Centrum Mikroorganizmów lub Licencjonowanym Doradcą ProBiotechnologii!

Nasze wyroby

Więcej informacji