EmFarma Plus™

EmFarma Plus™

NAWOZOWY PRODUKT MIKROBIOLOGICZNY
intensyfikuje procesy mikrobiologiczne w glebie, przyspiesza humifikację oraz rozkład resztek pożniwnych, zwiększa zawartość próchnicy i wody w glebie.

EmFarma Plus:
• powstaje w procesie naturalnej fermentacji, wykorzystywanej w probiotechnologii,
• to unikatowy wyrób zawierający: kompozycję żywych, pożytecznych mikroorganizmów, kwasów organicznych, witamin, kompleks minerałów i metabolitów,
• jest cieczą o pH poniżej 4, koloru żółto-brunatnego, zapachu sfermentowanego soku owocowego,
• jest umieszczona w wykazie produktów naturalnych, które mogą być stosowane w rolnictwie ekologicznym pod nr SE/68/2022.

EmFarma Plus skutecznie aktywuje procesy próchnicze i zwiększa dostępność składników mineralnych, w tym głównie azotu. Polecana jest do stosowania doglebowego w całym okresie wegetacji, w celu podniesienia biologicznej aktywności i poprawy struktury gleby. Szczególnie polecana na resztki roślinne (pożniwne).
Pożyteczne mikroorganizmy w niej występujące wzajemnie się wspierają zmieniając kierunek procesu mikrobiologicznego na regenerujący albo rewitalizujący w miejscu ich użycia.

DZIAŁANIE EmFarma Plus:
• optymalizuje rozkład materii organicznej,
• kondycjonuje glebę,
• zwiększa zawartość próchnicy i wody w glebie,
• intensyfikuje procesy mikrobiologiczne w glebie i przywraca do obiegu trudno dostępne składniki,
• aktywuje fermentację gnojowicy, obornika i odcieków,
• poprawia proces kompostowania,
• przyspiesza rozkład pozostałości po pestycydach w glebie.

SKŁAD PRZED FERMENTACJĄ:
Surowce, wykorzystywane do wytworzenia wyrobu mają pochodzenie naturalne:
• woda (spełniająca odpowiednie wymagania technologiczne pod względem jakościowym),
• kultury starterowe bakterii probiotycznych SCD ProBio Plus®, indywidualne szczepy bakterii o potencjale probiotycznym,
• certyfikowana ekologiczna melasa z trzciny cukrowej
• sól kamienna kłodawska,
• naturalny puder mineralny mikronizowany – AZOMITE® CAS 1344-01-0 – kwas krzemowy, sól glinowo-wapniowo-sodowa.
Zawiera Lactobacillus plantarum nie mniej niż 1 x 106 jtk/cm3.

Dopuszczony do stosowania w rolnictwie ekologicznym pod nr SE/68/2022.

Informacje dodatkowe:

Więcej informacji mogą Państwo uzyskać kontaktując się z nami, lub najbliższym Państwa Centrum Mikroorganizmów lub Licencjonowanym Doradcą ProBiotechnologii!

Nasze wyroby

Więcej informacji