BOKASHI ProBiotics™

BOKASHI ProBiotics™

Bokashi ProBiotics™
Atest PZH PZH/HT-3378/2017
Przefermentowana materia organiczna z udziałem tlenowych i beztlenowych.

BOKASHI ProBiotics™ stanowi:

  • zaczyn do kompostowania odpadów kuchennych, resztek roślinnych z ogrodu (trawa, chwasty) i innych bioodpadów z gospodarstwa domowego,
  • aktywator procesów fermentacji, regeneracji i rewitalizacji środowiska.

Korzyści ze stosowania Bokashi ProBiotics™:

  • poprawa warunków biofizykochemicznych w glebie i eliminacja patogenów glebowych,
  • poprawa krzewienia i siły wzrostu roślin,
  • eliminacja gnicia na rzecz fermentacji,
  • eliminacja uciążliwych zapachów w kompostownikach, toaletach zewnętrznych, fermentowanych gnojówkach, legowiskach zwierząt domowych.

SKŁADNIKI:
Otręby pszenne, otręby ryżowe, rewitalizowana, niechlorowana woda, ekologiczna melasa z trzciny cukrowej, sól kamienna, probiotyczne kultury mikrobiologiczne SCD.

Informacje dodatkowe:

Więcej informacji o ProBio Emach™ mogą Państwo uzyskać kontaktując się z nami, lub najbliższym Państwa Regionalnym Centrum Mikroorganizmów lub Licencjonowanym Doradcą ProBiotechnologii!

Nasze wyroby

Więcej informacji


 

Kalendarz namnażania

Dni w których NIE powinno się rozpoczynać procesu namnażania (2018):
styczeń: 
1, 2, 8, 17, 18, 24, 30, 31
luty: 7, 14-16
marzec: 2, 9, 17, 24, 31
kwiecień: 8, 16, 22, 23, 30
maj: 7-9, 15, 22, 29
czerwiec: 6, 13,14, 20, 28
lipiec: 6, 12-14, 19, 26-28
sierpień: 4, 10-12, 18, 26
wrzesień: 3, 8, 9, 17, 26
październik: 2, 9, 16, 17, 24, 31
listopad: 7, 14, 15, 23, 30
grudzień: 7, 15, 22, 29